Dit is Puur Smaack!
Een ambachtelijke stokerij op het voormalige Zwitsalterrein in Apeldoorn.
En Puur Smaack zijn wij - André & Jack - twee vrienden met dezelfde passie voor koken op niveau, aandacht voor details en genieten van lekker eten en drinken.
Ons enthousiasme voor een lekkere smaakvolle limoncello na een goede maaltijd, heeft ons ertoe gebracht om niet alleen voor onszelf een flesje te stoken, maar dit professioneel te gaan insteken.
In 2021 zijn we gestart, in eerste instantie met het maken van citruslikeuren. En langzamerhand is ons assortiment steeds wat meer uitgebreid.
Puur Smaack maakt niet alleen een voortreffelijke smaakvolle en prijswinnende Dropk!ck maar ook andere citrus- en fruitlikeuren en een aantal ‘specials’.
Naast deze likeuren stoken we ook enkele mooie, zachte whiskey's. Onder andere van Puik-bieren uit Apeldoorn en van Chamaven-bieren uit Zutphen.
Voor onze ambachtelijke producten zijn alleen de beste ingrediënten goed genoeg, die we met de hand verwerken en waar geen geur-, kleur- of smaakstoffen aan te pas komen.
Bovendien is de alcohol die we gebruiken voor onze likeuren ook zelfgestookt.
André en Jack
André
Ik ben André, geboren en getogen in Apeldoorn, getrouwd, vader van drie zoons en inmiddels opa van drie kleinkinderen. Zoals gezegd mag ik graag koken, heb thuis een eigen kookstudio waar ik met veel
plezier diverse workshops geef.
Samen bezig zijn, samen eten, samen genieten. Liefde voor de Italiaanse keuken hoort daarbij, en dus ook voor de “echte” limoncello. Deze eigenschappen zag ik ook bij Jack toen ik hem 20 jaar geleden leerde kennen bij de kookclub. Daar vonden we elkaar in het koken, de een als aanvulling op de ander.
De combinatie van drie dagen werken, twee dagen stoken en daarnaast de nodige workshops zorgen voor een mooie balans in het dagelijkse leven. Die vind je terug in de likeuren.
Jack
Ik heb André 20 jaar geleden ontmoet bij Cuisine Culinair Apeldoorn. Het gezamenlijk koken schiep een band en ontwikkelde zich tot een hechte vriendschap.
Ik ben oud-Landmachtmilitair en veteraan. Na bijna 40 jaar heb ik in 2014 de Krijgsmacht verlaten en zet sindsdien mijn kennis en ervaring in als coach en consultant.
Daarnaast vind ik het ook leuk om creatief met eten en drinken bezig te zijn en met mijn handen te werken. Koken en stoken zijn dan ook onlosmakelijk met mij verbonden